Kerstkaarten maken

Ik had al eens geschreven waar ik mijn kerstkaarten maak, dus dat hoef ik niet te herhalen. Ook dit jaar ga ik daar mijn kaarten daar weer maken want ze waren me erg goed bevallen. Van de week was ik op hun website en zag dat er een schrijfwedstrijd is. Nou, dat vind ik een goed idee want het valt niet mee om een originele tekst voor op je kerstkaarten te bedenken. Zelf ben ik wat dat betreft niet zo origineel dus het kan goed zijn dat ik een tekst van een van de inzenders leen. Je kan meedoen aan de schrijfwedstrijd of stemmen.

 Bloemenkaarten

Geen kerstkaarten maar wel leuk: bloemenkaarten van Lies.
Ga eens kijken op bloemenkaarten.weebly.com

Kerstkaarten sites

Vandaag heb ik mijn nieuwe kerstkaarten ontvangen en ik ben er erg blij mee. Ik hou ze nog even geheim (want anders zien jullie hem eerder dan de mensen aan wie ik ze stuur!) maar ik kan wel zeggen dat ze goed gelukt zijn. Een mooie foto en een passende omlijsting en een paar kleine versieringen. Niet te veel, want dan wordt het snel een beetje kitcherig. Bij de site waar ik mijn kaarten maak kan je de kleur van veel dingen zelf kiezen en dat ben ik nog nooit ergens anders tegengekomen. Leuk hoor want zo heb je echt een originele kaart. Ik krijg er geen geld voor maar toch maar een beetje reclame voor ze: ga je kerstkaarten maken met je eigen foto dan is fotokaarten.nl voor mij de beste keus!  

Op deze plaats komen mijn besprekingen van kerstkaarten-sites. Als het sites zijn waar je zelf kaarten kan maken, dan kies ik ervoor Nederlandse sites te bespreken. Als het sites zijn met tips hoe je zelf kaarten kan maken, dan zal ik ook buitenlandse sites bespreken.

Heb je een site en vind je het leuk als ik erover schrijf, mail me dan! 

Maak je eigen pop-up kaart

Zelf ben ik gek op pop up kaarten. De verrassing als je een platte kaart openvouwt en er iets openklapt wat helemaal niet in de kaart lijkt te passen vind ik nog steeds geweldig.

Op deze pagina van wikihow legt Sondra C uit hoe je een pop up kerstboom maakt. Het is niet heel moeilijk en het resultaat is prachtig.

De uitleg is uitgebreid en goed te volgen en dat is wel zo gemakkelijk!


Maak een Foto kerstkaart

Al een jaar of tien is het mogelijk om met je eigen foto online kaarten te maken. Dit jaar wordt het mijn 7e fotokaarten-kerst. Er zijn veel aanbieders en de verschillen zijn niet altijd erg duidelijk. Tussen al die aanbieders springen er een paar uit die echt gespecialiseerd zijn in kaarten en daartussen zitten er maar een paar waar je mooie kaarten kan maken. Als je net als ik graag iets bijzonders maakt, kan ik je www.fotokaarten.nl aanraden. Het aantal standaard-kaarten is misschien niet het allergrootst maar je hebt wel heel erg veel mogelijkheden om de kaart naar jouw smaak te maken. Je kan een of meer foto's gebruiken, je kan verschillende tekstblokken plaatsen met ieder zijn eigen lettertype, kleur en grootte en er zijn zelfs achtergronden en versieringen waarvan je de kleur kan kiezen. De kaarten worden mooi afgedrukt en niet onbelangrijk: ze zijn een van de goedkoopste die ik kon vinden. Origineel en betaalbaar, wat wil je nog meer!


Maak zelf vouwkaarten

Martha Steward is in Amerika wereldberoemd. Op haar site staan tips over ieder denkbaar onderwerp en dus ook over kerstkaarten.

In deze tutorial legt ze uit hoe je mooie glitterende vouwkaarten kan maken. Sfeervol en niet heel erg moeilijk, probeer het maar!


Een originele, zelfgemaakte kerstkaartenhouder

Bij mij vallen zo eind november de eerste kerstkaarten op de mat. Als het er nog weinig zijn, zet ik ze op de vensterbank maar al snel staat die vol en erg handig is het niet met de gordijnen en zo. Half december staan ze overal en nergens. Ieder jaar neem ik me voor om meteen met een mooi ophangsysteem te beginnen maar op een of andere manier is het me nog niet gelukt. Tot dit jaar dan. Dit jaar ga ik al mijn kerstkaarten de aandacht geven die ze verdienen! Ik ben al op zoek gegaan en hoewel dit kaartenrek geen echte oplossing is (er kunnen maar een paar kerstkaarten op) vind ik hem wel erg mooi. Misschien iets voor de speciale kaarten, de zelfgemaakte en de  fotokerstkaarten. Hier vind je de beschrijving hoe je het kaartenrek kan maken;


Een geanimeerde  sneeuwbol maken met PSP

De tutorial staat al een tijdje online maar hij is heel duidelijk geschreven en het resultaat is mooi. Je kan de beschreven techniek ook goed gebruiken voor andere sneeuw-idee├źn.

De tutorial vind je op  kerstfun.nl

free templates

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola